Április 21.

Sziasztok megint!


Ma végre süt a nap a hosszú esős délutánok után, így mindenki felszabadultabb. Az óra prezentációval kezdődik, como siempre. :)

A Google Forms használatát nagyon ügyesen mutatták be a lányok, a prezentáció kitért a lényegesebb használati lehetőségekre, ami nagyban elősegítette a gyakorlati feladat könnyű és gyors megoldását is. A linkben éppen ezért a saját gyakorlati feladatomat találjátok, de ti is gyorsan készíthettek űrlapot. Korábbi blogbejegyzés is tanúskodik erről, figyelmes olvasók ugyanis felfedezték már, hogy ezt már vettük.

http://www.toolsforeducators.com/boardgames/
Ez a platform nagyon hasznos lehet, persze nyelvtanárok ismét előnyben. Társasjáték készítésére alkalmas a program. Lehet szöveget is beleszúrni a mezőkbe, illetve képekkel is megszerkeszthetjük a társasjátékot. Én mondjuk már kipróbáltam, igaz szintén papíralapon. Nagyon nagy sikert aratott a gyerekek körében, mi témákról beszéltünk, a csapatok nagyon versenyszellembe kerültek. Excel segítségével is csinálhatunk társast, illetve szerintem a gyerekeknek is ki lehet adni, hogy készítsenek egyet. :)

MagyarOktóber: magyaroktober.hu
A weboldal térkép szerint rendezi az '56-ból megmaradt videókat és képeket. Osztályfőnöki órán is lehet beszélgetni erről a nagyon fontos témáról, főleg az iskolai műsor után vagy előtt. Akár maga az iskolai ünnepség megrendezése is alapulhat ezen az oldalon. Erről mindenkinek tudnia kell, így fontosnak tartom ezt a weblapot.

https://itunes.apple.com/us/app/
virtuoso-piano-free-3/id391994966?mt=8
Ez a két program egy virtuális klaviatúra, az egyik iOS-re, a másik Androidra készült. Nagyon izgalmas és érdekes alkalmazások, igazából inkább játékra használnám őket, akár az óra végén levezetésnek, ha nagyon leszívtam előtte a gyerekek agyát... Otthon is használhatják a diákok, bár szerintem sokan ismerik ezeket vagy hasonló elven működő társaikat, hiszen nagy divat volt ezzel játszani egyik nyáron. Kisebbeknek viszont újdonság is lehet.

Az alkalmazás csak Androidra telepíthető, kirándulásokon nagyon hasznos lehet, meg csajozni :). Nappal és éjszaka is bemutatja az égen található csillagokat, bár nagyon akad, ez egy hátránya lehet a programnak. Mindenesetre több hasonló elven működő alkalmazást is találhatunk, maga az ötlet azonban szerintem szuper, hogy se puede ver las estrellas.

Az égbolt vizsgálása után pedig visszacsöppentünk a péntek délután valóságába: megint hétvége! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések