Március 31.

Újra IKT órán.


És ma...tádádádám: prezentálok. Rettentően izgalmasnak hangzik, mivel kemény 10 perc lesz kis családias hangulatú csoportunkban. Seguramente nem olyan nehéz egy OTDK után. :) Na meg pláne az 52 fős, világításpróbás, nincs hová menjek ezért bedobok egy sztorit Sisi szerelmi életéről, hangoskodó spanyol csoportom után. Tehát az óra elején nagy lelkesen bemutattam egy prezit a Preziről. Meg utána Eszti csináltatott egy gyakorlatot. És a napi termés:

Juhú, képek, képek mindenhol. Nagyon jó minőség, kevés kép. Röviden, tömören és lényegre törően ennyi mondható az oldalról. És nincsenek rajta kevésbé etikus tartalmak, tehát kicsikkel is megosztható (csak mert a bemutató páros szerint ez is fontos...). :) Nyelvórai kereteken belül pedig rendkívül hasznosnak bizonyul, hiszen képleírás gyakoroltatásához mondhatni aranybánya. Ezek a képek garantáltan közelebb állnak a nebulókhoz, mint az újságokból kivágott példányok.

Ez az a szoftver, amit a tanárok tuti nem tudnának kezelni, hiszen az e-napló nevű gyönyörűségbe is alsóhangon három hétig tartott beírni a jegyeket és a hasznos infókat, mint például, hogy nem lesz óra...Amit utólag már hiába tudtál meg. Pedig megoldás lehetne az emberiség (na jó, csak az iskolák) egyik nagy problémájára: hogyan rendezzek egybe egy hatalmas intézményt??? La respuesta está aquí.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.virblue.mystudylife
Folytatásul az előző bejegyzéshez, ez a program pedig a diákok, egyetemisták önkínzó körének jelent megoldást, akik képtelenek mindent a fejükbe belerakni és hatékonyan tárolni a hosszú és/vagy rövidtávú memóriájukban. Csak ajánlani tudom.

Ez egy blog. Mármint amit most olvastok, az is egy blog, meg amiről olvastok, az is egy blog. Cseles...Tehát hasonló dolgot kell elképzelni, mint amit én most igyekszem művelni: valaki okos összeszed csomó hasznos alkalmazást, és ír róluk egy blogot. Jobban végig gondolva, itt a konkurencia...Bár ő nem tűzdeli tele spanyol szavakkal az irományait. Hasznos és igazán jópofa alkalmazásokat szed össze egy csokorba, és még csoportosítja is őket tantárgyak szerint.

http://zinelibraries.info/author/stephanie/
Ma csupa karitatív programmal ismerkedünk. Ugyanis a Doodle arra jó, hogy segítsen szervezni. Szülői értekezleten, fogadóórán hasznos segítőtárs lehet, ha nem akarunk mindenkinek külön emailt írni arról, hogy mikor szeretne minket meglátogatni, és elbeszélgetni velünk gyermeke iskolai teljesítményéről.

Hasta luego!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések