Március 3.

Hola! :)


Qué tal? A mai alkalommal több programmal is megismerkedtünk, mindegyik elég izgalmasnak ígérkezett, emellett pedig hasznos tartalmi elemeket rejtett magában a tanítási folyamathoz.

Quizlet: https://quizlet.com/   
https://solve4why.org/2015/10/11/tech-review-quizlet/
Nos, ezen a területen már nagy gyakorlattal rendelkezem. Hogy ez jó vagy rossz hír, ez percenként változik. Amikor kismillió szóval kell foglalkozni, tanulni megállás nélkül, akkor annyira nem vagyok boldog tőle. Amikor a tanítványok arcán felfedezed a "noesmuydificilestudiarpalabras"- arcot, na az viszont szuper érzés. A program alapvetőn szótanulásra lett kitalálva, de természetesen bármilyen órára bevihető, a kreativitás természetesen itt sem hátrány. A legjobb, hogy még a telefonodra is le tudod tölteni, így az órákig tartó utazások is hasznosan tölthetők. Számomra a program sok esetben funkcionált már mentőmellényként nehéz dolgozatok előtt...íme egy példa erre:
https://quizlet.com/161627505/british-american-flash-cards/


LRE: http://lreforschools.eun.org/web/guest;jsessionid=6EAF5BD9D001DF6B84FAFBA314331AEA
Ezen weboldal célja minél több hasznos anyag összegyűjtése a lehető legtöbb idegen nyelven (sajna a legszebb, a magyar mégsem lelhető fel...). Különböző témákban lehet itt kutakodni, amelyek már részben vagy teljesen tele is vannak. Inkább részben...a programot ugyanis folyamatosan fejlesztik, bővítik. Én arra használnám, vagy fogom a későbbiekben használni, hogy néhány praktikus információnak utánanézzek. Emellett a cikkekből szuper olvasott szöveg értése feladatokat lehetne gyártani a kis nebulóknak...mint például az én tanárom tette spanyolon a MuyInteresante oldalon található irományokkal.

Sulinet: http://tudasbazis.sulinet.hu/hu
A weboldalon belül több dolgot lehet csinálni: csoportokat létrehozni, megosztani anyagokat, illetve van egy Tudásbázis nevet viselő funkció is, ami az egyik leghasznosabbnak tűnt: itt tantárgyakra, korosztályokra és leckékre felbontva is kutathatunk. A "száraz" tananyag mellé azonban ajándék feladatok, módszertani megoldások, fogalommeghatározások is járnak, ami élvezetesebbé teheti az egyéni tanulást szerintem. Sajnos idegen nyelvi órákhoz nem készült anyag... :(

http://www.timetoast.com/timelines/how-to-use-timetoast
Timetoast:  http://www.timetoast.com/
Idővonal készítésére alkalmas ez a program, ez nagyon hasznos lehet történelem, irodalom, képzőművészeti órákon. Szerintem azonban még az idegen nyelveken is jól alkalmazható. Ha egy kicsi országismeretet is beleillesztünk a tanórákba, akkor különösen jó angol és spanyol nyelven is. Mindenképp érdemes megismerkedni szerintem a fontos funkciókkal.

Mindmup: https://www.mindmup.com/ 
http://www.techsmartedu.com.au/2014/05/
mindmup-100-free-mindmapping-tool.html
Ez a program szerintem rendkívül hasznos minden tantárgy tanítása során. Segítségével könnyen és gyorsan készíthetünk gondolattérképeket. A gondolattérkép abból a szempontból előnyös, hogy hatékonyabban tudja ábrázolni a különböző információmorzsák közötti összefüggéseket. Színekkel és nyilakkal átláthatóbbá tehetjük. Nagyon hasznos a vizuális típusú tanulóknál (mint például nálam...). Már nyelvórán volt lehetőségem használni, ugyanis spanyol tanórán szavakat ismételtünk a tanulóimmal a gondolattérkép módszerével. Középre került az étkezés szó, a gyerekek pedig köré tudták csoportosítani az ebbe a témába tartozó fontosabb szavakat, kifejezéseket. Nagyon élvezték a feladatot, bár mi még papíron csináltuk. Természetesen egy alkalmazással még élvezetesebbé tehetjük Z-generációs nebulóink tanulási folyamatát.

Ezekkel az újdonságokkal találkoztunk ma. Egy hét múlva folytatás.


Megjegyzések

  1. Ez így jó lenne, de látom projekt-szerűen akarod megvalósítani.. :) Szóval ha a többi bejegyzés ezt a stílust / szerkezetet követi, akkor rendben lesz, Reni. Ne feledd, hogy a programgyűjtemény táblázatban szereplő összes megismert programnak meg kell a blogon jelennie a fenti részletességgel!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések