Március 24.

Kedves Mindenki, aki ezt olvassa!


A félév elején a blog írásának az volt a célja, hogy megírjuk, miről tanulunk az adott órán. Ennek az órának az időtartama alatt én azonban...azt hiszem, már vonaton voltam hazafelé Győrből. Tehát, ha hű akarnék lenni a követelményeknek, akkor ctrl+c ctrl+v segítségével bemásolnám ide az 50 oldalas "Az autonómia szerepe a spanyol nyelvtanulók motivációjában" című TDK dolgozatomat, amivel sikerült egy harmadik helyezést is megkaparintanom. :) Ez azonban teljesen nem lenne helyén való, így inkább autodidakta módon megpróbálok utánajárni, miről is volt szó valójában az órán...

Zanza TV: http://zanza.tv/
Létrehozhatunk különböző oktató videókat, amelyek szét is vannak válogatva tantárgyak szerint. Sajnos idegen nyelvi anyagok itt sincsenek, így a saját szakjaimhoz nem tudom feltétlenül igazítani a program használatát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy például nem ajánlhatom a tanítványaimnak, ha éppen viharverten érkeznek egy matekóráról, és tanácsra van szükségük. Ennek fényében megismerni nem volt káros a programot.

https://blogs.aas.ru/intechgration
/2016/01/27/google-formssheets/
Ez az a program, amit minden valamirevaló egyetemista ismer, aki már elkezdett szakdogát írni. :) Hiszen manapság ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy rengeteg em
ber véleményét megszerezzük. Már nem divat kiállni az utcára kis papírcetlivel és információvadászt játszani (persze a Westendben még nem tudnak erről...). Tehát csak ajánlani tudom, szülői értekezleten is igen hasznos lehet a későbbiekben, porque los padres necesitan información.



A Nearpod az az alkalmazás, ami kifejezetten iskoláknak nyújthat nagy segítséget, ugyanis tanórákat lehet vele létrehozni. Kicsit e-learning oldalnak tűnik első látásra. Természetesen még jobban meg kell ismerni, ehhez pedig érdemes lenne regisztrálnom. Ez talán kisebb hátránynak tűnhet első látásra, hiszen ha az összes létező alkalmazás, weboldal, stb. regisztrációt kér és mi tanárként ezt szorgalmasan mindenhol meg is tesszük, a végén könnyen elfelejthetjük a jelszavakat. (Tipp: érdemes vezetni róla pl. egy Excel táblázatot...).

http://www.zeropaid.com/wp-content/uploads/
2012/04/281173-dragon-dictation-for-iphone.jpg
Ahogy végignéztem a programgyűjteményben az alkalmazáshoz tartozó leírást, csalódottan kellett tapasztalnom, hogy nem fogom tudni használni. Csak iOs készülékekkel működik. Nekem az nincs. Így hiába gondolom, hogy ez muy interesante, számomra jelenleg (még) nem nagyon nevezhető hasznosnak. Talán majd egyszer. :) Mellesleg, a program hangfelvételre alkalmas, amit szöveggé tud alakítani.


Esto es todo para hoy.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések