Május 5.

És újra itt: sziasztok!


Kobak pont org: https://kobak.org/
A blogról már korábban hallottatok (igen, otra vez lebuknak azok, akik nem olvassák rendszeresen a blogot), hiszen egyszer már órán is vettük. Most azonban egy prezi keretén belül is megismerjük. Az oktatási appok listája nevezhető meg fő témaként. Természetesen a téma továbbra is az örök kedvencünk: hogyan lehet bevonni az appokat az oktatás világában. Többek között nyelvoktatásról is van benne szó, illetve én nagyon szeretem a "tanárok svájcibicskája" fület, amely mindenkinek hasznos programokat felsorol (pl. virtuális osztályterem, felelő kiválasztását segítő app). Az egyetemistáknak és gyerekeknek is találhatunk azonban hasznos fejlesztő programokat.

Madárhatározó (ld. Google Play Áruház)
Még interaktívan segíteni is lehet, hogy milyen madár hol található az országban, szóval ez excelente. :) Emellett könnyen lehet meghatározni, milyen madárkát láttunk éppen, illetve egy nagyon szórakoztató játékban felmérhetjük tudásunkat. És a prezi még gyakorlati versenyt is tartalmazott (meg kellett találni 5 cuki kismadarat a madárhatározóban).

Az alkalmazásban megtalálható bizonyos számú kötelező olvasmány, hangoskönyv formában is meglelhetők. Ha nyelvszakosként nem is tudja az ember feltétlen használni, segíteni tudunk vele a gyerekeknek, ha tanácstalanok és nem találják már a könyvtárban a könyveket. A másik program pedig az Országos Széchenyi Könyvtár által létrehozott adatbázis, ahol rengeteg mű található. Tankönyveket is kereshetünk ezen a weblapon. Az összes könyv ingyenes, és több formátumban is elérhetőek.

https://meets.com/articles/en/2014/12/715/
Interaktív kalauza gyönyörű budapesti állatkertünknek. Ezt osztályfőnökként kifejezetten hasznos programnak tartom, hiszen tipikus kirándulási lehetőség, főleg picikkel. Itt pedig minden fontos információ meglelhető az állatkertről, ami megkönnyíti a szervezési munkát is.

Csoportok készítésére alkalmas program, az osztályhoz a tagokat könnyen hozzáadhatjuk. Képet, érdeklődési kört is lehet beadni, és a program a jelenlévőket csoportokba osztja, üzenni is tudunk a csoportjainknak. Javaslatok megadására is alkalmas. Csoportmunka megtervezésében lehet segítségünkre.

Elsőre egy wordre hasonlíthat, a jegyzeteinket egy virtuális jegyzetfüzetbe tudjuk összekötni, mihez emlékeztetőt is lehet csatolni, illetve a dokumentumokat meg is oszthatjuk másokkal. A teljes szolgáltatás azonban havi 5 euróba kerül...Ami persze elsőre nem tűnik soknak, de ha minden programért "csak" 5 eurót fizetünk, csinos végösszeg jöhet ki könnyen...

https://www.slideshare.net/deepakcheenath/quizizz-presentation
Ezen az oldalon regisztráció után kvízeket tudunk kitölteni, készíteni, megosztani, rendszerezni magunknak. Van még egy nagy előnye: lehet vele csinálni mémeket is! Erre tuti minden diák le fog csapni, szóval promózni és használni ér!

Számítógépes planetárium program ez, nagyobb volumenű, de le is tölthető. Koordinátákkal állíthatjuk be a helyszínt, a képre rá is lehet nagyítani természetesen. Leendő csillagászoknak előszeretettel ajánlott, nagyon gyakorlati program. :) Mindenki másnak is hasznos lehet, hiszen a közelben most úgyis planetárium hiány van (mivel a pesti épp összeesni készül...).

Attenborough's Story of Life: http://www.bbc.com/earth/storyoflife
Aki szereti a természetfilmeket (jelentkezem ezennel!), annak mindenképp érdemes megismerkedni a munkásságával. Csodás természetfilmeket készített ugyanis, soha nem megrettenve az állatvilágtól, hanem békésen közeledve. Angolórán pedig kifejezetten hasznos lehet, hiszen nagyon szép kiejtéssel beszélő anyanyelvit hallgathatnak diákjaink (és ezzel az autentikus szöveghasználat is pipa).

A mai nap anyaga ez volt, jó zh írást mindenkinek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések